Former Builders Yard, Willow Wents

Mereworth, Maidstone

Site Description

Currently a builders yard extending to approx. 0.1 H/A (0.25 acres) and occupied by a two storey brick building  with lower front elevation & upper front & side elevation cladded.

The site slopes gently from east to west with block paving to the entrance & hard standing to the remainder with a gravel top surface.  An existing brick wall stands to the southern boundary with timber fencing to the western perimeters.

 

Location

The site is situated in a sought after rural position on the outskirts of the popular village of Mereworth approached via a quiet country lane.

The village centre is approx. 1 mile. Mereworth has a restaurant/public house, St Lawrence Church with its stunning tower & spire, primary school, village hall and close by castle which is now a private residence.

Kings Hill is approx. 2 miles providing various, shops, supermarket, school, public house, golf course and various businesses offering employment opportunities.

The county town of Maidstone is approx. 7 miles offering excellent shopping, schooling, sporting facilities and main line railway lines to London and also the coastal towns.

The A26 which is just a few minutes car drive provides access to Maidstone and Tonbridge whilst the M20 is approx. 10 minutes car drive providing access to London & Coastal towns.

The historical town of West Malling is approx. 3.2 miles distant with its attractive centre various shops & excellent restaurants

 

Planning Information

Detailed planning consent was granted by Tonbridge and Malling Borough Council under reference number TM/19/02500/FL dated

17th January 2020 for the demolition of the existing office/workshop building and the erection of 4 semi-detached houses and conversion of existing building to form a car port.

Further information can be obtained on our website www.rpcland.co.uk or through the Tonbridge & Malling Borough planning website link https:/www.tmbc.gov.uk

 

Proposed Development

The scheme provides 4 attractively designed semi-detached houses built of brick with front and  part side elevations tile hung under pitched roofs.

The accommodation with each home approx.1205 sq. foot comprises

 

Ground Floor

Entrance hall, cloakroom, living room, kitchen/dining, garden room

First Floor

Master bedroom with en-suite, two further bedrooms and family bathroom

Outside

Rear gardens enclosed with a brick wall to the eastern boundary. Each plot has a total of two parking spaces one in car port and one open space. In addition there are visitor spaces.

 


Contact : Peter Randall